Bingo FAQ

 

Bingochat.se besvarar här de vanligaste förekommande frågorna, också kallat bingo FAQ (Frequently Asked Questions), om bingo på nätet.

Har du ytterligare frågor får du naturligtvis skriva till oss på support@bingochat.se.

 

Vad betyder omsättning?

Omsättning (eller wager på engelska) betyder att du behöver spela ett visst antal gånger för att du ska kunna ta ut din bonus/dina pengar du har vunnit med hjälp av en bingobonus .

Bingospelsajterna kräver att du spelar igenom din insats (= ditt köp av bingobrickor) ett fast antal gånger innan du kan ta ut dina bonuspengar. Vi döper fenomenet till W.

Ett exempel:

Om du exempelvis får en bonus på 200 % när du sätter in SEK 10, får du alltså SEK 20 i bonus utöver detta.

Låt oss anta att du ska W din bonus 10 gånger: SEK 20 X 10 = SEK 200. Du ska alltså spela för (= köpa bingobrickor för) SEK 200 innan du kan ta ut din bonus .

Dessa krav gäller endast om du får en bonus.

Du kan dessutom läsa Bingochat.se’s artikel om bingo bonus.

 

Hur fort betalas mina vinster ut?

Det varierar från ställe till ställe hur snabbt spelsajterna betalar ut dina vinster.

Flere spelsajter betalar ut dina vinster direkt till det bankkonto som du använde när du satta in pengar på ditt bingokonto. Utbetalningstiden brukar vanligtvis ligga på 3-5 dagar.

Andra spelsajter betalar endast ut via check. Här får du räkna med omkring 3 veckor innan checken ligger i brevlådan.

Blir dina pengar utbetalda som check bör du lösa in så många checkar i utländska valutor som möjligt vid samma tillfälle. Avgiften är den samma, oavsett om du löser in 1 eller 10 checkar.

 

Hur gör jag när jag vill ha mina vinster utbetalda?

Utbetalningsmetoderna av dina bingovinster kan variera. Du kan nästan alltid få din vinst utbetald på direkten. Som regel ska du besöka spelsajtens sektion “cashier” (kassa).

Efter detta ska du välja en funktion som heter “cash out” eller “withdraw”, eller på svenska, uttag. Somliga bingohallar har strikta säkerhetsregler och kräver bevis för att det är ditt eget kreditkort som du fört över pengar till .

Av den anledningen begär några av spelsajterna att du skickar ett e-post eller faxar en kopia av ditt kreditkort. (Kom ihåg att stryka över en del av ditt kreditkortsnummer, t.ex. de 4 sista siffrorna i numret på kortet, så att informationen inte kan missbrukas).

Uppge aldrig din pinkod över nätet!

 

 

Kan jag vara säker på att spelsajterna betalar ut min vinst?

Du skulle kunna stöta på ett spelföretag som inte har rent mjöl i påsen. Det kan vara jobbigt att få ut sina vinster – om företaget över huvud taget betalar ut pengarna.

Alla bingospelsajter som Bingochat.se rekommenderar är 100 % säkra. Spelsajterna har blivit testade och vi har en personlig kontakt hos samtliga sidor, kontakterna är svenska, eller i vissa fall, danska.

Skulle det ändå uppstå problem kan du vända dig till Bingochat.se, så skrider vi till handling omedelbart – och vi har faktiskt inte haft ett sådant fall ännu!

 

Kan jag föra över pengar via banken?

Högst troligt. På de flesta bingospelsajter kan man välja banköverföring. För att kunna använda denna metod behöver du kontakta din bank och be om ditt IBAN-nummer och bankens SWIFT-kod.

Dessa upplysningar gör så att sajten kan känna igen ditt konto och din bank.

Vad är NETeller?

NETeller är ett av de mesta använda betalningssystemen på internet. Du kan använda NETeller hos nästan alla spelsajter.

Bingochat.se har gjort en särskild guide för NETeller.

 

Varför frågar spelsajterna efter kopior på mitt Visa-kort, bankutlåtande och ID?

Även om detta kan verka onödig, besvärlig byråkrati är det till din fördel. Spelsajterna gör sporadiska kontroller på plats för att skydda mot kreditkortsbedrägerier.

Om du blir ombedd att förse sajten med diverse dokumentation, är det förmodligen inte för att de misstänker dig för något fusk.

Om du ska skicka in dokumentation (scannas eller fotas och skickas via e-post eller fax) räcker det vanligtvis med att du bevisar vem du är genom att använda dig av någon av dessa alternativ:

1) Socialförsäkringsnummer (stryk de sista 4 siffrorna på ditt kortnummer)

2) Pass eller körkort (stryk de sista 4 siffrorna på ditt kortnummer)

Efter det ska du bevisa att ditt bankkonto tillhör dig. Här är det som regel tillräckligt om du använder dig av en av dessa två möjligheter:

3) Visa / Mastercard (kom ihåg att ta bort 4 siffror av kortnumret t.ex. (2345-6789-XXXX-3737)

4) Utskrift av kontoutdrag.

 

Mycket nöje!